rel="image_src" />

sábado, 6 de mayo de 2017

Parc de la Rambleta i el Molí del Tell - Tercer CicleDescripció.
El Parc de la Rambleta, ubicat al barri de Sant Marcel·lí, consta d’una extensió de 14 hectàries.
El disseny del parc ofereix l’oportunitat d’estudiar una singularitat geográfica de la Plana del Litoral de València, la rambla, que conserva la seua toponímia i les terrasses fluvials vinculades a aquest tipus d’ambient.
A més del sistema aquàtic, format per una xarxa de sèquies i la rambla, es poden observar dins del parc un bosc de ribera conformat per xops, oms, salzes, carrasques i pins. També es trova dins dels límits del parc un jardí mediterrani amb una selección de plantes aromàtiques, medicinals i ornamentals típiques de la jardineria valenciana.
La gran varietat d’espècies vegetals i l’aïllament que suposa del soroll de la ciutat, permet l’avistament d’una gran varietat d’espècies d’aus que contribueixen a l’estudi i coneixement del paisatge valencià.
Junt al parc es trova el Molí del Tell, un molí fariner del segle XVII que constitueix un element més dins de la cultura de l’horta que proporciona, juntament amb la visita al parc i el sistema de sèquies, un coneixement global de l’horta valenciana i de les maneres de vida associades a ella.
Objectius.
- Conéixer la natura i la cultura de l’Horta.
- Reconéixer la vegetació de ribera i el sistema de sèquies.
- Analitzar l’avifauna local.
- Estudi del molí fariner.

No hay comentarios:

Publicar un comentario